30 aug

‘Vlaanderen vandaag’ maakt er een zootje van

Ik kijk eerlijk gezegd nooit naar VT4 en weet dus niet wat daar zoal gaande is. Maar blijkbaar is het afgelopen maandag, 29/08/2011, een zootje geweest bij de eerste aflevering van ‘Vlaanderen vandaag’. Een sociaal zootje dan. Leest u even verder:

Vandaag kon je op VT4 kijken naar de eerste aflevering van het programma ‘Vlaanderen vandaag’, in zijn nieuwe stijl. En mon dieu, wat was daar aan de hand. De redactie had duidelijk als enige opdracht gekregen ‘eens iets sociaals te doen’. De graficus kreeg volledig vrijspel en de eindredacteur, die was misschien nog op vakantie?

Om mee te zijn met de trends doet ‘Vlaanderen vandaag’ nu een poging om sociale media te integreren in het programma. Rechts in beeld flitsen continu de verschillende communicatiewegen voorbij, je kan VT4 zo op alle mogelijke manieren met meningen bestoken. We overlopen ze graag even voor jou. (Vergeef me de lelijke screenshots, het zijn gewoon foto’s van het tv-toestel.)

 

De traditionele post


Je mag een brief schrijven. Hip en retro, dat wel, maar dat wilt niet zeggen dat het logo ook retro moet zijn. Dat werd meer dan een jaar geleden vernieuwd naar het logo rechts. Een foutje dat we eventueel nog door de vingers wilden zien, tot we de rest bekeken.

Netlog


Een spatie in de url, waarom ook niet? Deze link wijst alvast naar een leeg Netlog-profiel van een 31-jarige man.

msn


We kunnen kort zijn: deze url leidt naar nergens.

MySpace


Je zou al gaan zoeken naar een link tussen wat ooit een populair muziekplatform was, en een nieuwsmerk dat tracht geloofwaardig over te komen. Tot je gewoon de url eens test en merkt dat het account een halfuur na de uitzending nog niet geregistreerd is. ‘Iemand’ heeft hem intussen wel geregistreerd.

Flickr


Idem. Intussen ook wel door ‘iemand’ geregistreerd. En sinds wanneer heeft Flickr een officieel biggetjeslogo?

Google Plus


404.

Facebook


De opgevraagde pagina kan niet worden gevonden.

Twitter


Om het allemaal overzichtelijk te houden, worden er twee Twitter-accounts door elkaar gebruikt in de uitzending. Vla_van was een halfuur later nog beschikbaar (dat zegt allemaal veel over de kijkcijfers), tot ‘iemand’ er zich alweer mee moeide. Wwwtwitter.com/@vl_vandaag -I kid you not- daar ga ik zelfs niet over beginnen.

YouTube


En dan, top of the bill: YouTube. Het kanaal bestaat ditmaal wel, maar is gevuld met illegaal opgeladen video’s van een andere commerciële zender. Hallucinant.

Bij de contactopties stond ook een telefoonnummer, dat ik meteen benutte. Het antwoordapparaat registreerde mijn vraag om even terug te bellen. De ‘iemand’ van hierboven handelde volgens mij namelijk uit goede wil en wil de logingegevens vast wel bezorgen aan de programmaredactie. Maar enkel in ruil voor een antwoord op de vraag: hoe, in godsnaam, is dit programma voorbereid?

UPDATE 30/8 8:43
Volledige uitzending hier.

Bron: http://www.stew.be/2011/08/29/vlaanderen-vandaag-maakt-er-een-zootje-van/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *