24 dec

Ice Cream Sandwich op de Nexus S

Enkele weken terug heb ik jullie vertreld hoe je de nieuwste versie van Android, Android 4.x ofte Ice Cream Sandwich (ICS), kan testen via een emulator. Onlangs is de Nexus Prime in Amerika uitgebracht en het heeft dan ook niet lang meer geduurd voordat de uitrol van ICS voor de Nexus S begon. Ik ben er dan ook maar direct mee aan de slag gegaan.
Mijn ervaringen tot nu toe: Alles voelt net iets vlotter aan dan bij de vorige android (er valt op te merken dat ik voordien wel een custom ROM gebruikt heb van Cyanogenmod) en het uiterlijk is zeker een verbetering.

Nu, hoe installeer je ICS op je Nexus S?

1. Ten eerste maak je een backup van alle gegevens!

2. Ten tweede moet je weten welke Nexus S je bezit. Ik ben in het bezit van de i9023 (unlocked) met een costom ROM er op. In alle gevallen moet je naar de laatste officiƫle Android update gaan, zijnde Android 2.3.6. Deze versies kan je voor alle Nexus S modellen op volgende pagina vinden: Hier
Kom je van een Custom ROM, vergeet dan in CWM even te wipen.
Als je nog niets aan je Nexus S veranderd hebt en dus over versie 2.3.6 beschikt (dit kan je nakijken bij instellingen => over de telefoon => onderaan Android versie), mag je gewoon naar stap 3 gaan.

3. Nu is het tijd op Android 4.0.3 er op te zetten. Plaats de laatste Android versie 4.0.3 van op bovenstaande link op je SD kaart. Zet nu de Nexus S volledig af en start terug in recovery door de aan-knop en de volume knop + tegelijk in te drukken. Hou dit even ingedrukt tot je in recovery mode zit. Installeer dan de zip file van Android 4.0.3. Herstart de Nexus S en voila, je bent klaar.

Even een kleine disclaimer: alles wat je met je Nexus S doet, is volledig op eigen risico. Wil je 100% zeker spelen, wacht dan even tot je de update automatisch van Google krijgt.

Als er nog vragen zijn, vraag het maar. Verder raad ik zeker aan het XDA forum eens de bekijken, daar staat een HOOP informatie over de verschillende ROMS, hoe te rooten (hierover kan ik ook nog een woordje uitleg geven indien gewenst, mijn Nexus S met ICS is geroot) etc etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *