06 jun

Sigaar

Sinds enige tijd ben ik de deugden des levens wat meer aan het ontdekken. Bieren, whyskies en nu ook sigaren. Vanaf nu zal ik dus ook mijn bevindingen over de gerookte sigaren neerpennen. Hieronder alvast deel 1.

Als je nog niets van sigaren af weet, kan het verstandig zijn je eens te laten informeren door iemand die al wel wat achter de kiezen heeft. Frank Evens, van Huis Verloo te Antwerpen, rade me na een korte inleiding in sigaren volgende 3 sigaren aan die een beginner wel zou kunnen smaken en dit binnen mijn budget:

  • Macanudo Diplomat Cafe
  • Romeo Y Julieta Mille Fleurs
  • The griffin’s 500

Eén voor een zullen ze er aan geloven en plaats ik een korte review over de gerookte sigaar.

Macanudo Diplomat Cafe

macanudo_cafe_diplomat

Deze fraaie sigaar met de naam Macanudo Diplomat Café heeft een Connecticut shade dekblad met een melange van Dominicaanse en Mexicaanse tabak
Het omblad is afkomstig uit de vruchtbare gebieden van San Adres Tuxtla in Mexico. Cigar Master Daniel Nuñez gebruikt uitsluitend zeer gerijpte tabakken om ervoor te zorgen dat iedere sigaar altijd hetzelfde vertrouwde, milde aroma heeft.

Lengte: 114 mm
Ring Gauge: 56 (22.23 mm)

Wrapper: Connecticut Shade
Binder: Mexican San Andrean
Filler: Dominican (Piloto Cubano), Mexican
Flavor: Mild

Recensie:

Allereerst ziet de sigaar er voor mij fantastisch uit: een Figurado. Zoals ze bij Huis Verloo al zeiden: net een zwangere vrouw. Het voorblad was zeer uniform, de sigaar goed gerold.

Aansteken lukt vlot en hij (of is een sigaar een zij?) brand zeer gelijkmatig. Het trekken gaat evenwel wat zwaar met een matige rookontwikkeling. De as is zeer stabiel en houd zowat tot het einde.

1/3 zeer mild romige en kruidige aroma’s. 2/3 fruitig aroma met een vleugje eiken. 3/3 Het scherpe komt nu echt wel boven

Rookduur was zo’n 45 minuten.

Volgende sigaren:

Romeo Y Julieta Mille Fleurs
The griffin’s 500

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *